Mette Frederiksen forgylder sin spinhær : Får – mindst – 6.5 millioner kroner i løn om året

På trods af at Mette Frederiksen har ry for at være særdeles hårdhændet overfor ministeriernes embedsmænd, er hun anderledes rundhåndet, når det handler om at aflønne sine rådgivere og politiske assistenter.

Hos tidligere regeringer har udgangspunktet været, at en minister maksimalt kunne få to personlige rådgivere – de såkaldte spindoktorer. Det endda inklusiv statsministeren, der ligeledes måtte klare sig med to skatteyderbetalte embedsmænd til eksempelvis at tage sig af henvendelser fra pressen.

Men sådan forholder det sig langt fra, efter Mette Frederiksen har overtaget Statsministeriet. For med socialdemokratens indtog, er skatteyderne blevet pålagt at betale for ikke kun to, men hele fire spindoktorer via forskellige stillingsbetegnelser. Der til kommer to taleskrivere, der også arbejder med den imagepleje af den politiske chef, de særlige rådgivere har til opgave at udfører.

Desuden kommer endda en helt ny afdeling, som er blevet etableret i Statsministeriet, efter at Mette Frederiksen rykkede ind. Det i form af det såkaldte Økonomiske- og politiske sekretariat, hvor nyansatte økonomer skal tage kampen op mod Finansministeriet, så statsministeren på den måde får adgang til sin egen økonomiske rådgivning.

Statsministeriets opgørelser til Bjoerknaes.dk over udgifterne til blandt andet spindoktorer

 

Fuldstændige udgifter ukendte grundet igangværende ansættelsesproces

Ifølge aktindsigter opnået af Bjoerknaes.dk hos Statsministeriet, var det i 2020 stabschefen Martin Justesen, der havde den bedste aflønning af spindoktorerne. Dette han inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver lå placeret i en lønramme, der kastede 1.365.422 kroner af sig i årsløn.

Dermed lå han en smule over Sara Vad Sørensen, da kæresten til ministeren Peter Hummelgaard sidste år var at finde i en lønklasse, der årligt står skatteyderne i 1.332.880 kroner. Omvendt måtte de to resterende spindoktorer Sofie Findling Andersen og Nana Zarthine Christensen tage til takke med ansættelser, hvis årsløn inklusiv pensionsbetalinger løber op i henholdsvis 1.183.247 kroner og 842.407 kroner.

Samtidig har både stabschefen og spindoktorerne mulighed for at sikre sig bonusser, hvis man fra statsministerens og Statsministeriets side mener, at de har ydet en ekstra god indsats. I 2020 var det tilfældet for Mette Frederiksens to taleskrivere Anita Furu og Caspar Strand, der hver på den konto modtog en ekstra udbetaling på 70.000 kroner. Det var med til at gøre, at de til sammen i 2020 havde en samlet indtjening på lige under 1.7 millioner kroner.

Lønninger der gør, at medarbejderne der arbejder med den direkte betjening af Mette Frederiksens politiske virke, årligt koster skatteyderne rundt regnet 6.5 millioner kroner. Oven i det beløb kommer mulighederne for forskellige bonusser, ligesom det åbne spørgsmål også er, hvad de samlede omkostninger til Politisk- og Økonomisk Sekretariat ender med at løbe op i.

Det skyldes at Statsministeriet endnu ikke nødvendigvis har afsluttet nyansættelserne af medarbejdere, som skal tage kampen op mod Finansministeriet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *