Mette Frederiksens fede julegave til sine taleskrivere : 140.000 kroner

Der var råd til ekstra gode julegaver i år under træet hos Mette Frederiksens to taleskrivere, som begge kunne se en ekstra udbetaling tikke ind på lønkontoen.

Da Socialdemokratiet i 2019 overtog Statsministeriet fra den daværende Lars Løkke Rasmussen-ledede regering, skete det blandt andet på løfterne om, at der skulle gøres op med de mange konsulenter, som det offentlige anvender. På samme måde som man fra Socialdemokratiets side også fast slog på, at fokus skulle være på at løfte de svageste indkomstgrupper frem for de højest lønnede.

Men som Journalista.dk har kunnet dokumenterer den seneste tid, synes der langt fra at være overensstemmelse mellem udmeldingerne før valget og så måden, som først og fremmest Mette Frederiksen har gjort brug af ansættelser på. Det drejer sig eksempelvis om den aflønning, som en af hendes spindoktorer, Sara Vad Sørensen, modtager. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, aflønnes Mette Frederiksens partifælle således med 1.264.172 kroner om året.

Sara Vad Sørensens forbindelse til den absolutte socialdemokratiske top skal også ses i sammenhæng med, at hun er kæreste med ministeren Peter Hummelgaard – der tidligere har langet ud efter samfundets højeste lønnede.

Det selv om at han i dag sammen med sin samlever, har en årlig husstandsindkomst på den pæne side af 2.5 millioner kroner.

 

Bonusser oven i i forvejen fornuftig aflønning

Men det er dog ikke kun Sara Vad Sørensen, som via sin ansættelse i Statsministeriet har sikret sig en god indtægt. Ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos ministeriet, drejer det sig også om de fuldtidsansatte medarbejdere, der har til opgave at skrive Mette Frederiksens taler.

Som det tidligere fremgået af Journalista.dk, ligger aflønningen herfor på omkring de 900.000 kroner om året. Hertil kommer muligheden for at opnå forskellige bonusser, der indenfor det offentlige typisk kommer til udbetaling i slutningen af året omkring juletid. Hvilket netop var tilfældet i 2020 for Mette Frederiksens to taleskrivere, hvilket fremgår af en email fra Statsministeriet.

Her af fremgår at begge Mette Frederiksens taleskrivere sikrede sig en bonus på 70.000 kroner, der altså kommer oven i den almindelige løn.

På Bjoerknaes.dk har vi spurgt Statsministeriet hvad årsagen var til de store bonusser, som taleskriverne sikrede sig i 2020. Men fra ministeriets side, er man endnu ikke meldt tilbage med et egentligt svar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *