Radio Loud-bestyrelsesformand angreb medie for ikke at være tilmeldt Pressenævnet – uden at stationens egen primære hjemmeside var det

Tilmeldingen til Pressenævnet for Radio Louds hjemmeside kom først efter henvendelsen fra Bjørknæs.dk.

Lad være med at dele artikler fra Journalista.dk, når siden ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Sådan lød den korte udgave af et tweet tilbage i december fra Anders Krab-Johansen, der ud over at være øverste daglige leder af Berlingske Media, også har rang af bestyrelsesformand for Radio Loud. Den statsfinansierede radiostation, som Berlingske Media købte sig ind i sidste efterår.

I forbindelse med at Berlingske Medias delvise overtagelse af Radio Loud, lød det fra Anders Krab-Johansen, at man ville offentliggøre salgsprisen, når købet var gået endeligt igennem. Oplysninger der dog først blev gjort tilgængelige for offentligheden, efter at Anders Krab-Johansen havde modtaget en række henvendelser fra Journalista.dk i forhold til, hvad koncernen havde givet for sin andel af stationen, der i snart et år har været i luften med kun et meget begrænset antal lyttere. Det var i forlængelse af denne historie, at Anders Krab-Johansen rykkede ud med sin advarsel mod Journalista.dk.

Det meget lave antal lyttere Loud har kunnet fremvise på trods af et årligt statstilskud på 60 millioner kroner, har været med til at gøre at stationen i stedet satser på podcasts. Podcasts som i høj grad markedsføres via Radio Louds hjemmeside, som kan findes via domænet Loud.land. Herfra opfordres hjemmesidens brugere til at dele ikke kun podcasts men også artikler, således at så mange som muligt kan få dem læst eller hørt.

 

Tilmeldte sig først efter henvendelse fra Journalista.dk

Med en så markant udmelding fra Anders Krab-Johansen overfor Journalista.dk, der i modsætning til Berlingske Media og reelt resten af medie-Danmark ikke modtager statsstøtte og endda heller ikke søger om at få det, skulle man måske umiddelbart tro, at Loud.land selv ville have været tilmeldt Pressenævnet allerede fra sin etablering.

Men overfor Bjørknæs.dk oplyser Pressenævnet i en email, at tilmeldingen af Loud.land først skete i slutningen af marts i år :

– I den anledning kan nævnet oplyse, at Loud.land er anmeldt til Pressenævnet den 30. marts 2021 som informationsdatabase efter lov om massemediers informationsdatabaser. Det bemærkes, at Loud.land ikke er anmeldt efter medieansvarsloven. Siden fremgår under fanebladet ”Vejledning”, Hvem kan man klage over”, ”Anmeldte informationsdatabaser” på nævnets hjemmeside: Hvem kan man klage over – Pressenævnet (pressenaevnet.dk). Pressenævnet kan endvidere oplyse, at Loud.land er anmeldt med Ann Lykke Davidsen som databaseansvarlig.

Tilmeldingen den 30. marts i år skete efter, at Bjørknæs.dk per email spurgte Anders Krab-Johansen, hvorfor Loud.land ikke var tilmeldt Pressenævnet. Specielt i en situation, hvor det åbenbart var væsentligt for mediedirektøren. Samtidig blev Anders Krab-Johansen spurgt, om han som tilfældet var med Journalista.dk, ville gå ud med advarsler mod at dele artikler og podcasts fra Loud.land, når nu siden på tidspunktet for henvendelsen ikke var tilmeldt Pressenævnet.

Anders Krab-Johansen ønskede dog ikke selv at svare på spørgsmålene, men henviste i stedet til den administrerende direktør for Radio Loud, Lars Schmidt. Herfra lød det i et emailsvar kun indirekte, at Loud.land på tidspunktet for henvendelsen fra Bjørknæs.dk ikke var tilmeldt Pressenævnet. Ligesom direktøren ikke svarede på, hvorvidt Anders Krab-Johansen ville gå ud med advarsler mod indholdet på Loud.land :

– I forhold til tilmelding til Pressenævnet, så er vores primære indhold automatisk tilmeldt presseloven, jævnfør Medieansvarslovens paragraf 1 punkt 2. Derfor har alt, du har kunnet lytte til på Loud.land, altid været tilmeldt Pressenævnet. Det skriftlige indhold har også været tilgængeligt på et undersite til vores gamle hovedadresse radioloud.dk, der er tilmeldt Pressenævnet. Derfor har man også altid kunnet klage over vores tekstindhold på sitet. I forbindelse med endelig flytning af vores site, så har vi også opdateret vores tilmelding til Pressenævnet, så loud.land som selvstændigt domæne også er tilmeldt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *