Forsker bruger sin titel til at promovere ekstrem miljøorganisation – også overfor studerende

Brugen af titlen og forbindelsen til RUC har medført kritik fra Laura Horns kollegaer, ligesom det også må anses for markant, at organisationen hun markedsfører overfor andre forskere, beskyldes for at gøre brug af ekstreme metoder.

– For forskere er det meget grænseoverskridende at gøre det her. Det er ikke alle vores talere, der vil identificere sig som en del af Scientist Rebellion.

Sådan lød det fra Laura Horn, da hun den 25. oktober sidste år overfor Danmarks Radio kommenterede på aktionen, som hun stod i spisen for foran Klimaministeriet. Udtalelsen faldt på vegne af Scientists Rebellion, som kan anses for at være en underafdeling af Extinction Rebellion. En organisation som specielt i England har trukket negative overskrifter, fordi virkemidlerne ligesom de politiske udmeldinger, har kunnet anses for noget nær ekstremistiske.

Overfor statsmediet ønskede Laura Horn, der til dagligt er ansat på Roskilde Universitet (RUC) som såkaldt Associate Professor med fokus på global politisk økonomi, ikke at oplyse, hvor mange af de fremmødte forskere, der rent faktisk var aktive i Extinction Rebellion. I stedet syntes det vigtigere for hende at fortælle, at det alene var forskningen, der var i fokus for hendes del af aktionen :

– Det har ikke noget med aktivistisk forskning at gøre. Vi er forskere, der er aktivistiske, og vi er personer, der har ytringsfrihed. Vores forskning-dimension gør bare, at vi læser forskning, forstår forskning og har adgang til ny forskning.

Desuden slog Laura Horn overfor statens mediehus fast, at hun optrådte som privatperson og ikke forsker :

– Vi står der som privatpersoner, der er forskere, der har tilgang til videnskab, som vi gerne vil dele med folk.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *