Forsker kræver opgør med CO2-udledning – rejser selv 46.000 kilometer på ét år

Samtidig med at en fremtrædende forsker fra Københavns Universitet kræver nedbringelse af CO-udledninger, har han eksempelvis selv taget turen til Mauritius og Ecuador – vel og mærke indenfor samme år.

I slutningen af oktober sidste år, var der fyldt godt op foran Klimaministeriet i København. Det skyldtes en demonstration arrangeret af den kontroversielle organisation Extinction Rebellion, som blandt andet i England har gjort sig bemærket med ikke kun meget håndfaste slogans, men også fysiske aktiviteter til at følge dem op.

Til oktober-demonstrationen i København var der samtidig deltagelse af XR Scientists, der kan sidestilles med en underafdeling af den danske Extinction Rebellion. En underafdeling baseret på forskere, som med baggrund i deres dagligdag, kommer med ofte meget åbenmundede bud på, hvordan store miljømæssige ændringer skal gennemføres.

Blandt de forskere som stod opført på XR Scientists liste over talere foran Klimaministeriet var Michael Krabbe Borregaard, der til dagligt arbejder ved Københavns Universitets Center for Macroecology, Evolution and Climate. Han var således blandt dem, der lagde undervisningen under åben himmel foran Klimaministeriet, for på den måde at præge beslutningstagerne.

Med sin deltagelse i XR Scientists arrangement foran Klimaministeriet skulle man måske tro, at Michael Krabbe Borregaard, selv ville gå forrest med et godt eksempel. Det ved at begrænse sine egne flyvninger så meget som muligt, så hans eget CO2-aftryk ville blive minimalt.

Men som det fremgår af aktindsigter Bjørknæs.dk har opnået hos Københavns Universitet, synes dette dog langt fra nødvendigvis at have tilfældet. Specielt ikke i 2019, der som bekendt var det sidste år før coronanedlukningerne ramte.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *