Prædiker nedbringelse af CO2 : Miljøforkæmper har alligevel forkærlighed for lange flyrejser til eksotiske destinationer

På trappen foran Klimaministeriet var der i slutningen af oktober fyldt godt op med forskere, som krævede nedbringelse af verdens CO2. Men aktindsigter fastslår, at de langt fra alle går selv, går forrest med et godt eksempel.

I slutningen af oktober var de også i bogstaveligste forstand helt store bogstaver fremme foran Klimaministeriet, da en gruppe forskere i dagens anledning, havde flyttet deres undervisning ud under åben himmel. Det for at lægge pres på beslutningstagerne inde i ministeriet, som var ved gøre klar til at rejse til Glasgow, for her at deltage i det årlige miljøtopmøde.

Forskernes brug af det offentlige rum til at holde forelæsninger om blandt andet behovet for at nedbringe udledningen af CO2, var arrangeret af XR Scientists, der på mange måder kan ses som en underafdeling af den danske udgave af Extinction Rebellion. En kontroversiel organisation, som specielt i England har gjort sig bemærket med ikke kun meget voldsomme udmeldinger, men også fysiske aktionsformer, som sjældent ses på danske breddegrader.

Blandt forskerne opført på XR Scientists liste over talere ude foran Klimaministeriet var Lars Tønder, der til dagligt er professor ved Københavns Universitets Institut for Statskundskab. Her forsker han blandt andet i klimaforandringer, ligesom han også har fokus på udviklingen i civilsamfundet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *