Tv-dækninger af festival betalt af kommune – festivalchef medvirkede bagefter i borgmesters valgkampvideo

Forbindelsen er særdeles tæt mellem Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Nibe Festivalen, som ad flere omgange har modtaget tilskud på flere hundrede tusindende til tv-dækning. Det via TV2 Nord, som fik udbetalt pengene fra Aalborg Kommune.

Selv om TV2 Nord er et statsligt medie, har det alligevel i en række tilfælde modtaget tilskud fra Aalborg Kommune. For selv om skatteyderne hvert år pålægges at betale millioner af kroner til TV2 Nord, har statsmediet alligevel været noget nær fast modtager af indbetalinger fra Aalborg Kommune. Typisk fra borgmesterens afdeling, som dog kun i begrænset omfang synes at have et klart overblik over, hvad det præcist er, der er blevet betalt for. Ligesom omfanget af betalinger fra den kommunale forvaltning til TV2 Nord, har været langt større end fast antaget.

Den forgangne uge trak det overskrifter, at TV2 Nord havde fået betaling på 125.000 kroner for en helikopter, så statsmediet kunne dække et landsstævne. En helikopter der dog aldrig dukkede op, men som TV2 Nord overfor Bjørknæs.dk benægtede var et tilskud, der var givet alene til dette formål.

Nu kan vi så i samarbejde med Aktindsigterne.dk afslører, at også Nibe Festivalen har fået eksponering på TV2 Nord via et kontant kommunalt tilskud. Et tilskud betalt via TV2 Nord til en festival, som må anses for at have en særdeles tæt forbindelse til Aalborgs socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *