Kæmpe bonusser står stadig i kø til topfolk i ministerierne – som i forvejen tjener millioner

Fra regeringens side har der løbende været talt om et opgør med de store bonusser, der bliver udbetalt til ledende embedsmænd rundt om i ministerierne – virkeligheden ser dog ud til at være en ganske anden.

Et af de faste diskussionsemner ved aflønningen af højt placerede embedsmænd i centraladministrationen har været, hvorvidt de oven i deres faste millionløn, også har skullet have udbetalt store bonusser.

Måske mest iøjnefaldende i relation til departementschefen Barbara Bertelsen, der konsekvent har modtaget store såkaldte engangsvederlag oven i sin almindelige løn. Det for veludført arbejde selv i de år, hvor hun havde en afgørende finger med i spillet omkring Minkskandalen.

Løsningen fra den forrige Mette Frederiksen-ledede regering lød, at det skulle være slut med nærmest faste udbetalinger af store bonusser til eksempelvis Barbara Bertelsen. I stedet skulle muligheden fjernes, mod at lønningerne ville få et hak op ad for denne medarbejdergruppe.

En gennemgang foretaget af Bjørknæs.dk hos en række ministerier viser, at lønnen som forventligt er steget for denne type af embedsmænd – men at de stadig næsten uden undtagelse konsekvent får udbetalt store bonusser.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *