Efter skandaler om borgmesteren og eventchefs drukbilag : Slut med offentlighed om repræsentationsudgifter

Aalborg Kommune står foran at begrænse offentlighedens indsigt i, hvad dens politiske top bruger skatteydernes penge på.

Opbygning af store barregninger på et lokalt værtshus, pubcrawl både i Sydkorea og hjemme i Nordjylland samt indkøb af flere hundrede hot-dogs med tilhørende fadøl.

Det er blot nogle af de skandalesager, der de seneste måneder har ramt Aalborg Kommune. Centreret omkring eventchefen, den tidligere Superliga-spiller Søren Thorst, som en revisionsundersøgelse har fastslået, var lidt for flittig med at bruge skatteydernes penge på repræsentation.

En skandale der samtidig trækker tråde til Aalborgs socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen, efter det kunne dokumenteres, at han selv havde været med til mindst én af de våde og skatteyderbetalte sammenkomster.

En del af afdækningen af det særdeles iøjnefaldende forbrug skete via Aalborg Kommunes hjemmeside, som har offentliggjort de regninger, som hovedsageligt byrådsmedlemmer, rådmænd og borgmesteren har pålagt skatteyderne at betale. Således er der løbende sket offentliggørelse af udgifterne, som den politiske top har afholdt til eksempelvis middage og rejser på kommunens regning.

Men det skal være slut nu.

Således fremgår det af indstillingerne til mandagens møde i kommunens økonomiudvalg, at der ikke længere skal ske automatisk offentliggørelse af repræsentationsudgifter for eksempelvis borgmester Thomas Kastrup-Larsen på Aalborg Kommunes hjemmeside :

– Økonomi og Erhverv indstiller, efter drøftelse i Direktørgruppen, at Økonomiudvalget godkender model 1 – ingen særlig offentliggørelse – af de i sagsbeskrivelsen 3 beskrevne valgmuligheder for fremtidig opgørelse af repræsentationsudgifter i Aalborg Kommune.

På Bjørknæs.dk har vi spurgt borgmester Thomas Kastrup-Larsen om der er en direkte forbindelse mellem den seneste tids skandalesager og mandagens forventede beslutning om, at eksempelvis hans repræsentationsudgifter ikke længere automatisk skal offentliggøres.

Men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *