DR kæmper hårdt for Cavling-pris til skandaleombrust dokumentar : Bruger samme indstillinger som producent

Danmarks Radio står i dén grad skulder ved skulder med producenten af ”Forfulgt af politiet?”, når det handler om at sikre en Cavling-pris – uanset den seneste tids afsløringer.

Danmarks absolut mest prestigefyldte journalistpris er Cavling-prisen, der typisk går til store afsløringer med efterfølgende samfundsmæssige konsekvenser. De seneste år har en fællesnævner for vinderne dog været, at historierne har sat fokus på negative vinkler omkring myndighedernes behandling af flygtninge og immigranter.

Eksempelvis i 2021 hvor Ekstra Bladet vandt prisen, efter dets journalister under overskriften ”Mettes uønskede børn” afdækkede forhold omkring påstået dobbeltspil fra Mette Frederiksen-regeringens behandling af børn med dansk statsborgerskab bosat i en syrisk flygtningelejr. Ligesom prisen sidste år blev givet til en DR-dækning, som omhandlede omskæring af piger af somalisk oprindelse bosat i Danmark – og de danske myndigheders behandling af sagerne.

Derfor kunne et godt bud på en kommende Cavling-vinder være ”Forfulgt af politiet?”, der tidligere på efteråret blev bragt på Danmarks Radio. Her i mener producenten Deluca Film, der netop er gået konkurs, at kunne dokumentere omfattende urent trav fra politiets side overfor en syrisk familie bosat i Vejle. Hvilket understreges ved at familiens ene søn, den 16 årige Farhad, i udsendelsen meldes forsvundet i forlængelse af politiets påståede hetz.

Efterfølgende er Farhad pludselig dukket op igen, ligesom Vejle Amts Folkeblad på baggrund af politikilder har kunnet melde, at Farhad slet ikke har været forsvundet – men holdt skjult af familien.

Men på trods af omfattende kritik mod indholdet af ”Forfulgt af politiet?”, fastholder Danmarks Radio ikke kun at Delucas produktions har Cavling-pris-niveau. Men man har også fremsendt en indstilling til priskommitteen, som på en række områder må anses for at være yderligere iøjnefaldende.

 

Andre artikler om Danmarks Radio

Løkke betalt af DR : Men du må ikke vide hvor meget – eller hvorfor

DR inviterede flere tusindende til fest – mens de private konkurrenter igen og igen fyrer medarbejdere

Kæmpelønninger ikke nok på DR : Nu uddeles der også store bonusser til andre end direktørerne

DRs forgylder sin generaldirektør : Kæmpe lønforhøjelse i 2023 – millimeter fra 4 millioner i årsløn

DR tog på luksusrestauranten Geranium : Du må ikke vide hvorfor – og hvem der deltog

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *