Politiet lukker ned: Nægter at fortælle om jødehad efterforskes som racisme

Opbakning til udsagn om at Hitler skulle have gasset flere jøder og at zionister skal dø er nogle af dem, en viceleder på et aarhusiansk plejehjem er kommet med i forlængelse af Hamas’ angreb på Israel.

En af de mest omdiskuterede bestemmelser i Straffeloven er §266b, der typisk omtales som Racismeparagraffen. Det skyldes at den først og fremmest straffer personer, der ”truer, forhåner eller nedværdiger” andre grundet deres race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse mv.

En kritik af bestemmelsen der først og fremmest er rejst, fordi der kan siges at være tale om en væsentlig indskrænkning i ytringsfriheden. Specielt når udtalelser fremsættes i en politisk sammenhæng, hvor debattører kan holde sig tilbage af frygt for at blive stemplet som racister.

Selv om Straffelovens §266b er særdeles omdiskuteret, synes den dog kun at blive brugt i et meget begrænset omfang. En af de få væsentlige domme der indenfor de seneste år er faldet indenfor området, omhandler på mange måder en lignende situation som dén, der udspiller sig i Aarhus i disse dage omkring vicelederen på et plejehjem.

Han har på de sociale medier blandt andet ytret sin opbakning til Hitlers gasning af jøder – og ønsket om at den tyske nazileder skulle have gasset endnu flere end hvad tilfældet var.

 

Andre artikler om integration

Amok i jødehad : Leder i hjemmeplejen nægter at fortælle om sin behandling af jøder på arbejdet

Arabere foran udvisning : Skal i retten for voldtægter mod helt unge piger – begået sammen

Efter viceleders opbakning til gasning af jøder : Aarhus Kommune garanterer – fodslæbende – for deres sikkerhed

Gruppevoldtægt ikke længere nok til udvisning – der skal langt mere til

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *