DR inviterede flere tusindende til fest – mens de private konkurrenter igen og igen fyrer medarbejdere

Ifølge kilder Bjørknæs.dk har talt med, er det langt fra kun medarbejdere hos Danmarks Radio, der deltager ved festlige sammenkomster på det skatteyderfinansierede statsmedie. Hvilket eksempelvis har gjort afdækningen af Danmarks-historiens formentligt største MeToo-sag særdeles besværlig, fordi DR tilsyneladende ikke har et præcist overblik over deltagende medarbejdere og gæster.

Forsøg på at indgå frivillige aftrædelsesordninger, som efterfølges af større afskedigelsesrunder.

Det har været virkeligheden de seneste år hos landets private medier, som nærmest uden undtagelse, har skåret den ene faste stilling væk efter den anden. Afskedigelser der nu kan mærkes hos Journalistforbundet, der tidligere på dagen meldte ud, at antallet af medlemmer for første gang i årevis er for nedadgående – efter tidligere konsekvent at have været i vækst.

Mens de private mediehuse kæmper for at undgå yderligere fyringsrunder og i stigende grad bliver mere og mere afhængige af kontante offentlige tilskud i form af mediestøtten, forholder det sig ganske anderledes hos skatteyderfinansierede Danmarks Radio.

Ikke kun fordi Danmarks Radio de seneste måneder har foretaget en række iøjnefaldende nyansættelser på eksempelvis redaktionsniveau, men også videreført traditionen med at afholde dyre fester med tusindvis af deltagere.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *