Barbara Bertelsens redningskvinde arbejder tæt sammen med hende – erklærede sig alligevel ikke inhabil

I går kom afgørelsen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i forhold til, hvad der skulle ske med de i alt 10 embedsmænd, som Minkkommissionen indstillede til fyring. Blandt dem var Barbara Bertelsen, som slap med en advarsel. Det efter indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsens direktør, som Mette Frederiksens højre hånd må anses for at have et nært arbejdsmæssigt forhold til.

– En advarsel.

Det slap Barbara Bertelsen i går med, efter at hendes rolle i Minkskandalen var blevet gennemgået af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. En konklusion der blev læst op af styrelsens direktør, Signe Friberg Nielsen foran den samlede danske verdenspresse, der var blevet indkaldt med kun omkring en times varsel.

At Medarbejder- og Kompetencestyrelsens konklusion blev læst op af Signe Friberg Nielsen var ikke kun iøjnefaldende, fordi hun i dén grad står foran pensionering – således forlader hun arbejdsmarkedet ved udgangen af september.

Men også fordi hun har en direkte arbejdsmæssig relation til Barbara Bertelsen, uden af den grund at erklære sig inhabil i vurderingen af, om Statsministeriets departementschef skulle fyres eller slippe med en løftet pegefinger.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *