Gigantisk advokatregning : Flere millioner skattekroner brændt af på tabt voldgiftssag mod skandaleramt kommunaldirektør

Fredericias skatteydere har i dén grad måttet til lommerne for advokatbistanden, som kommunen gjorde brug af i sagen om den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

En af de helt store kommunale skandaler i 2021 var fyringen af Annemarie Zacho-Broe, efter hun måtte forlade stillingen som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Afskeden kom blandt andet efter vedholdende rygter om, at hun skulle have haft et særdeles personligt forhold til sin daværende politiske chef, den nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Socialdemokraten forlod sin post i forlængelse af skandalesagen om, at han uretmæssigt skulle være kommet foran i køen til en eftertragtet byggegrund. Mens embedsmanden blev bortvist, efter hvad der blev omtalt som en ”intim og inhabilitetsskabende relation” med borgmesteren.

Efterfølgende fulgte et længere juridisk slagsmål, som tidligere på sommeren blev endeligt afgjort med en voldgift. En voldgift Annemarie Zacho-Broe vandt, hvilket ikke kun medførte et markant gyldent håndtryk.

Men også meget store regninger fra det advokatfirma, som førte – og tabte – sagen på vegne af Fredericia Kommune.

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk hos Fredericia Kommune, at det københavnske advokatfirma Horten har taget sig særdeles godt betalt – uanset nederlaget i voldgiftsretten.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *