Automatiske tilsidesættelser af Ombudsmandens afgørelser : Klageinstans sender enslydende breve i forskellige sager

Samtidig med at en af Danmarks ledende klageinstanser synes bevidst at se stort på juridiske vurderinger fra Folketingets Ombudsmand, sender den tilsyneladende automatisk enslydende breve til forskellige, der har klagesager til behandling.

En af de bærende institutioner indenfor den offentlige forvaltning, siges at være Folketingets Ombudsmand. En myndighed hvis vurderinger andre offentlige myndigheder uden videre tidligere har taget til efterretning.

Det uanset om selv samme myndigheder har været enige i de såkaldte udtalelser eller ej.

Men sådan synes det langt fra at være længere, da Folketingets Ombudsmands indflydelse over specielt ministerier fremstår som værende i noget nær frit fald. Det efter at offentlige myndigheder ikke på samme måde som tidligere, føler sig forpligtede til at følge Ombudsmandens indstillinger.

Som Bjørknæs.dk kunne dokumenterer i går, drejer det sig eksempelvis om en klageinstans, der åbenlyst ser stort på Ombudsmandens udtalelser.

 

Andre artikler om Folketingets Ombudsmand

Respekten for Ombudsmanden fortsætter sit frie fald : Klageinstans ignorerer velkendt afgørelse

Baggrund : Ombudsmanden undersøger Barbaras advarsel – men respekten for institutionen synes væk og embedsmændene skal presses på en ny måde

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *