Afrikansk storfamilie rejste hjem : Med million på lommen fra de danske skatteydere

Det kan være en særdeles indbringede affærer at rejse fra Danmark og tilbage til det oprindelige hjemland – uanset om det er immigranter eller tidligere flygtninge, der vælger at pakke kufferterne.

Tilbage i 2017 skete der vedtagelse af den såakldte Repatrieringslov, hvis hovedformål var at sikre det økonomiske fundament for, at flygtninge og immigranter der var kommet til Danmark, kunne vende tilbage til deres oprindelige hjemlande. Vel og mærke hovedsageligt oprindelseslande, som typisk anses for at være nogle af verdens farligste som Somalia, Afghanistan og Irak.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk hos en række af landets kommuner, er det dog ikke kun sådanne brændpunkter, som den såkaldte peratrieringsydelse udbetales til. Det sker nemlig også til langt roligere områder, som de seneste år har gennemgået en særdeles positiv økonomisk udvikling.

Blandt de familier der sidste år forlod Danmark er en storfamilie, der i dén grad vendte tilbage til Afrika med penge på lommen – betalt af de danske skatteydere.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *