Scorede kassen på at flytte hjem til Holland : Fik halv million kroner i flyttehjælp fra de danske skatteydere

Det er ikke kun ved hjemrejse til krigshærgede lande, der ydes hjælp fra de danske skatteydere – det samme gør sig også gældende for flytninger til Holland.

Bemærk : Artiklen er opdateret den 23. maj 2023 klokken 8.10 efter emailsvar fra kommunen.

– Loven gælder for flygtninge m.v., familiesammenførte udlændinge til flygtninge m.v., andre familiesammenførte udlændinge, jf. stk. 2-4, og danske statsborgere med dobbelt statsborgerskab, der i forbindelse med repatriering løses fra deres danske statsborgerskab. Loven omfatter endvidere udlændinge, som er meddelt opholdstilladelse i Danmark efter regler, som gjaldt før udlændingeloven af 1983. 

Sådan lyder den måske noget lovtekniske forudsætning for, hvornår personer med ophold i Danmark kan få støtte til såkaldt repatriering efter Repatrieringsloven. Regler der først og fremmest har haft til formål at støtte hjemrejse til krigshærgede lande, hvis statsborgere flygtede til Danmark.

Men det er dog langt fra kun lande som Irak, Afghanistan og Syrien, hvis statsborgere har fået store kontante udbetalinger med sig, når de er rejst tilbage til oprindelseslandene.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *