Afrikanere scorede kvart million kroner til møbler fra de danske skatteydere – på tro og love

Da en afrikansk storfamilie efter en årrække i Danmark vendte tilbage til udgangspunktet, skete det med et stort kontant beløb på lommen – blandt andet til at købe indbo i et af Afrikas billigste lande.

En af de mest legendariske endagsfestivaler indenfor musikkens verden er Live Aid, der tilbage i 1985 blev afholdt både på Wembley i London og John F Kennedy Stadium i Philadelphia. Til sammen mødte mere end 160.000 tilskuere op på de to stadions, mens omkring 2 milliarder så med foran tv-skærmene for at følge navne som Queen, U2, Bryan Adams, The Beach Boys, Bob Dylan og Duran Duran.

Koncerterne samlede ind til Etiopien, der også i 1980erne var ramt af en lang række tørker, hvilket medførte en større flygtningestrøm. Blandt andet mod Danmark, som de seneste år har taget i mod et stort antal etiopiere.

Men selv om det igen og igen har lydt at Etiopien oven på sultkatastrofer og voldsomme tørker kan være noget nær umuligt at bo i, er det ikke en holdning der deles af en række etiopiere. I hvert fald ikke dem, der de seneste år er vendt tilbage til deres oprindelige hjemland, efter at have opholdt sig i en årrække i Danmark.

En hjemrejse der i høj grad er mulig, fordi de danske skatteydere siden 2017 har ydet kontante tilskud.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *