Årsager til Alex Pedersens fyring holdt skjult for offentligheden

Når Tour de France den kommende tid lægger vejen forbi Danmark, bliver det uden Alex Pedersen som direktør for det offentlige selskab bag Tour-starten. Men årsager til at den tidligere amatørverdensmester blev fyret som direktør, var ikke nogle, som offentligheden skulle have adgang til.

Tour de France-karavanen slår de kommende dage et smut omkring Danmark, hvilket medfører en gigantregning for skatteyderne.

De første budgetter lød på omkring 90 millioner kroner, men det meget åbne spørgsmål er dog, om det faktisk bare er i nærheden af at komme til at holde. For når Tour-starter tidligere har været placeret i England og Tyskland, har det offentliges udgifter været på den dyre side af 300 millioner kroner.

Det oprindelige budget blev hovedsageligt opstillet af Alex Pedersen, som efterfølgende blev ansat som direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, hvilket skete til en årsløn på den dyre side af millionen. Et selskab med deltagelse af en lang række offentlige organisationer som kommuner og ministerier, der med base på Københavns Rådhus, styrer den danske Tour-start.

Ansættelsen skete efter, at Alex Pedersen sammen med sin partner i Jaap Consult, havde sikret sig iøjnefaldende indtægter fra samme selskab, for at have været en af hovedkræfterne bag at skaffe Tour de France til Danmark.

Men i begyndelsen af november sidste år, var det slut for Alex Pedersen som direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S. Beslutningen blev truffet på et Teams-møde, hvor I/S-ets øverste ledelse besluttede, at Alex Pedersen ikke var den rigtige mand, til at stå i spidsen for Tour-starten.

Men ifølge et referat fra Teams-mødet som Bjørknæs.dk har fået adgang til, fik offentligheden dog ikke den reelle forklaring på, hvorfor han blev fjernet som direktør.

Billede over denne artikel : Pressefoto fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S taget af Lars Møller af tidligere direktør Alex Pedersen (th)

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *