Kæmpe bonus til socialdemokrat ansat hos Dan Jørgensen – efter tidligere at have været hans assistent i Bruxelles

Det er ikke kun regeringens kommunikationsrådgivere, som de seneste år har scoret sig bemærkelsesværdige bonusser. Det samme gør sig også gældende for Gry Möger Poulsen, der tidligere har været Dan Jørgensens assistent – og i dag på iøjnefaldende vis har sikret sig en stilling som kontorchef i ministeriet, som ledes af partifællen.

Da Socialdemokratiet i 2019 kom til magten efter en valgsejr over Lars Løkke Rasmussens Venstre, var det først og fremmest på løfter om, at forskellen mellem rig og fattig i Danmark skulle blive mindre. Hvilket reelt medførte et krav om, at det var de laveste indkomstklasser, der skulle løftes på bekostning af de højeste.

Men meget synes at have ændret sig kort efter Mette Frederiksens magtovertagelse, når man ser på, hvordan der sker uddeling af bonusser til nogle af landets højest lønnede embedsmænd. For mens eksempelvis sygeplejesker må nøjes med honninghjerter som tak for en ekstra indsats, har der været anderledes kontant afregning oven i den almindelige løn til medarbejdere, som må anses for at have åbenlyse politiske forbindelser.

Først og fremmest spindoktorer, der som det fremgår af en række aktindsigter, næsten per definition har modtaget mindst 50.000 kroner i bonus. Det oven i lønninger, som typisk står skatteyderne i omkring 1.1 millioner kroner.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *