33 politikere fra Borgerrepræsentationen fyrede den af i Parken – på kommunale EM-billetter

De københavnske lokalpolitikere stod på det nærmeste i kø, da EM i fodbold løb af stablen i juni. Ud af Borgerrepræsentationens 55 medlemmer, var det de 33 der tog i mod gratis billetter fra Københavns Kommune.

EM i fodbold går i disse dage ind i sin afgørende fase, når den første semifinale spilles i aften mellem Spanien og Italien. Det sker i London, hvor det legendariske Wembley Stadium, lægger græstæppe til ikke kun opgøret mellem de sydeuropæiske fodboldstormagter, men også morgendagens semifinale mellem Danmark og England samt søndagens finale.

Men i turneringens indledning blev kampene spillet rundt om i en række forskellige europæiske byer, hvor København som bekendt var blandt dem, der lagde stadion til. Det i form af det danske nationalstadion Parken, hvor det danske landshold spillede sine kampe – ligesom det også var tilfældet for mellemrundeopgøret mellem Kroatien og Spanien.

Mens de almindelige fodboldfans havde store problemer med at skaffe sig billetter til kampene, var der anderledes nem adgang for medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation. Således viser aktindsigter opnået af Bjoerknaes.dk hos Københavns Kommune, at 33 ud af de i alt 55 medlemmer, lagde vejen forbi en af de danske kampe.

Socialborgmester på VIP-billet til kamp mellem Spanien og Kroatien

For Mia Nygaard, radikal socialborgmester, var der endda tale om, at hendes fodboldoplevelse var opgøret mellem Spanien og Kroatien. En kamp der for spanierne på mange måder blev historisk, da de tidligere Europa- og verdensmestre, efter en dramatisk kamp sikrede sig et 5-3-avancement.

Mia Nygaard var at finde i Parkens VIP-afdeling, hvilket også var tilfældet for 13 af hendes kollegaer i Borgerrepræsentationen i løbet af EM-kampene. At der ikke blev tale om 14 andre medlemmer af Borgerrepræsentationen, skyldtes alene at Simon Strange, socialdemokratisk medlem af Kultur- og Fritidsudvalget samt Sundheds- og Omsorgsudvalget, ikke gjorde brug af sin billet.

Omvendt måtte 18 medlemmer af Borgerrepræsentationen tage til takke med såkaldte complimentary-billetter, hvilket blandt andet drejede sig om den tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld og Kåre Traberg Smidt, der begge har en fortid hos Alternativet.

Hvilke politikere der fik betalte billetter til EM-kampene i Parken, fremgår af oversigten her under, som bygger på aktindsigten fra Københavns Kommune. Datoen i parentes angiver, hvornår politikerne tog i Parken reelt på skatteydernes regning :

Complimentary-billetter

Niko Gründfeld (12. juni)

Kåre Traberg Smidt (12. juni)

Henrik Svendsen (12. juni)

Jes Vissing Tiedemann (17. juni)

Klaus Mygind (17. juni)

Tue Hækkerup (17. juni)

Helle Bonnesen (17. juni)

Niels Bjerrum (21. juni)

Simon Simonsen (21. juni)

Flemming Steen Munch (21. juni)

Jens-Kristian Lütken Jensen (21. juni)

Andreas Keil (21. juni)

Heidi Wang (21. juni)

Line Ervolder (21. juni)

Mette Annelie Rasmussen (21. juni)

Tommy Petersen (21. juni)

Rune Dydvad Simonsen (21. juni)

Kim Hjerrild (21. juni)

VIP-billetter

Tanje Kasandra Behrndt-Eriksen (12. juni)

Simon Strange (Deltog ifølge Københavns Kommune ikke) (12. juni)

Karina Vestergård Madsen (12. juni)

Franciska Rosenkilde (12. juni)

Elsebeth Cecilia Lonning-Skovgaard (12. juni)

Jonas Bjørn Jensen (17. juni)

Jakob Næsager (17. juni)

Kristian Nielsen (17. juni)

Sisse Marie Welling (17. juni)

Lars Weiss (17. juni)

Maria Johanna Frej (21. juni)

Christoher Røhl Andersen (21. juni)

Ali Hansen (21. juni)

Susan Hedlund (21. juni)

Mia Nygaard (28. juni)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *