Borgmester forlader frivilligt politik – og bliver millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Selv om Lars Krarup frivilligt netop har overladt sin borgmesterkæde, kan han alligevel forlade politik som en holden mand.

Om få måneder vil den politiske dagsorden være præget af kommunal- og regionalpolitik, da danskerne skal til stemmeurnerne den 27. november. Det for her at få fastlagt, hvem der de kommende 4 år, skal sidde i byrådet og regionsrådene landet over.

Nyvalg betyder omvendt altid afsked med velkendte skikkelser, hvilket også vil være tilfældet ved 2021-valget. Blandt dem der nemlig har valgt ikke at genopstille er Lars Krarup, der den seneste årrække har været borgmester i Herning. Det for Venstre, som han for første gang stod i spidsen for i den midtjyske kommune tilbage i 2006, hvor han overtog borgmesterposten fra partifællen Helge Sander.

Afskeden for Lars Krarup er dog kommet noget tidligere end normalt for en siddende borgmester, da han den 1. august overlod borgmesterkæden til Dorte West. Det for på den måde at gøre Dorte West klar til, at hun som spidskandidat, skal forsvare Venstres borgmesterpost ved novembervalget.

Fast politikerpåstand om udbetalinger tilbagevist i Helsingør

Men selv om det er frivilligt for Lars Krarup at forlade politik, han har således i flere sammenhænge oplyst at han eksempelvis heller ikke vil gå efter et valg til Folketinget, så går han dog ikke fra Herning Rådhus tomhændet.

Det fremgår af aktindsigter, som Bjoerknaes.dk har opnået i samarbejde med Journalista.dk og 180grader.dk. Således oplyser Herning Kommune i et skriftligt svar, at Lars Krarup i forbindelse med sin fratræden modtog en engangsudbetaling på 608.457 kroner. Desuden vil Venstremanden den kommende tid løbende modtage udbetalinger fra Herning Kommune, så hans samlede fratrædelsesgodtgørelse ender på 1.216.914 kroner.

En af de faste påstande fra politikere er, at de er forpligtede til at modtage fratrædelsesgodtgørelser, de eksempelvis får efter en årrække som borgmester eller udvalgsformand. Men som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, er dette langt fra tilfældet, da det står kommunalpolitikere frit for at tilbagebetale de fratrædelsesgodtgørelser, de måtte modtage.

1 kommentar til “Borgmester forlader frivilligt politik – og bliver millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse”

 1. Kenn Erik Nørgaard

  Jeg er spændt på hvem der SÅ skal betale de 1.3 Mia kr. Som blev stjålet fra fjernvarmeforbrugerne i Herning, da kommunen solgte fjernvarmenettet til DONG.
  Det var efter model fra Farum hvor borgmester Brixtofte havde manipuleret med forbrugernes penge.
  Helge Sander og Lars Krarup var de skyldige – hvorfor tør den danske presse ikke tage historien?
  Energistyrelsen har jo fremlagt alle papirerne.
  Den fire mands gruppe som har kørt sagen har betalt alle udgifterne med egne økonomiske midler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *