Tysk fupfirma fik 100.000 kroner af økonomisk presset kommune – uden embedsmænd foretog simple tjek der kunne have afsløret svindlen

Alt hvad der skulle til for at få en sydsjællandsk kommune til at overføre store beløb, var at lave dét, der lignede en rigtig faktura fra et påstået tysk enkeltmandsfirma.

Da indbyggerne i Næstved Kommune sidste efterår gik til valgurnerne ved det seneste kommunalvalg, var et af de helt store temaer besparelserne, der var gennemført de foregående år. Vel og mærke nedskæringer indenfor områder, som typisk anses for at være kernevelfærd – blandt andet daginstitutioner.

Med den slags økonomiske udfordringer skulle man måske tro, at økonomiafdelingen i Næstved Kommune ville være ekstra påpasselig, når der dukkede iøjnefaldende fakturaer op. Men som det fremgår af en sag der kom op til overfladen tidligere på sommeren, synes dette langt fra nødvendigvis at være tilfældet.

Sagen omhandlede ifølge en pressemeddelelse udsendt af kommunen, overførsler for 277.000 kroner efter et påstået avanceret og udspekuleret hackerangreb.

Men som Bjørknæs.dk har kunnet afslører på baggrund af aktindsigter fra kommunen, synes der nærmere at have været tale om, at personer med indgående kendskab til interne procedurer havde misbrugt disse, til at få overført de 277.000 kroner.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *