Mette Frederiksen inspirerer kommune : Sletter mails i svindelsag – hvor spansk døgnkiosk uden cvr-nummer fik overført formue

Det er langt fra kun statsminister Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen der finder slettemekanismerne frem, når problemerne melder sig – det samme sker også i sjællandsk kommune.

Det trak igen og igen store overskrifter da det kom frem, at Statsministeriets top anført af Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen igennem en længere periode havde slettet alle modtagne og afsendte sms-beskeder. En praksis der ifølge socialdemokraten og Statsministeriets departementschef, skulle være sket af påberåbte sikkerhedsmæssige hensyn.

Men brugen af sletninger af ellers vigtige oplysninger af ”sikkerhedsmæssige hensyn”, er nu også nået frem til selv mindre sjællandske kommuner.

Det i en sag fra foråret, hvor Næstved Kommune overførte 277.000 kroner til hovedsageligt forskellige konti i Spanien og Tyskland.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af kommunen i forbindelse med at svindelen blev opdaget omkring sommerferien, havde den været udsat for et såkaldt udspekuleret og avanceret hackerangreb.

Det selv om at aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk hos kommunen i stedet synes at fastslå, at en eller flere personer med indgående kendskab til dens interne procedurer, udnyttede det til at få udbetalt store beløb.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *