Sundhedsminister på private beskeder om corona : Befolkningen skal skræmmes

En større post-corona-skandale har ramt England, efter en række private WhattsApp-beskeder fra den nu fratrådte engelske sundhedsminister Matt Hancock, er kommet til offentlighedens kendskab.

The Lockdown Files er reelt et ubekendt begreb i Danmark, men i England har skandalen de seneste uger i dén grad trukket overskrifter. Det i forlængelse af en bog, som journalisten Isabel Oakeshott, der tidligere har arbejdet som politisk redaktør på The Sunday Times, har skrevet om den konservative politiker Matt Hancock. Han var sundhedsminister under størstedelen af coronanedlukningerne og dermed den politiske bagmand for mange af de nedlukninger, som englænderne måtte igennem under coronaen.

Til brug for bogens research, fik Isabel Oakeshott adgang til flere tusinde WhattsApp-beskeder, som Matt Hancock sendte og modtog under tiden som sundhedsminister. Beskeder som Isabel Oakeshott i høj grad i strid med aftalerne med Matt Hancock, nu har offentliggjort med hjælp fra den engelske avis The Telegraph.

Blandt de seneste afsløringer er, at Matt Hancock var af den helt klare overbevisning, at det var afgørende at skræmme den engelske befolkning. Det for at få den til at opfylde de krav om nedlukninger, som den konservative regering gennemførte i coronaens første tid.

Af WhattsApp-beskederne fremgår ifølge BBC, at Matt Hancock sammen med en ikke nærmere defineret rådgiver diskuterede, hvordan den engelske befolkning bedst muligt kunne skræmmes.

Samtidig var Hancock og hans rådgivere ifølge BBCs gennemgang af WhattsApp-beskederne af den klare opfattelse, at det var nødvendigt at udskamme de englændere, der ikke fulgte myndighedernes krav.

Matt Hancock sad på posten som sundhedsminister fra sommeren 2018 frem til sommeren 2021, hvor han gik af i forlængelse af, at han blev afsløret i at være sin kone utro med en lobbyist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *