Lars Bojes krav : Mere i løn end Pape og Ellemann

Står udmeldingerne fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse for troende, krævede Lars Boje Mathiesen mere i løn som formand for det lille oppositionsparti, end hvad de større partier Venstre og Konservative udbetaler til dere formænd.

Nye Borgerliges helt store stemmesluger ved det seneste Folketingsvalg i november sidste år, var aarhusianske Lars Boje Mathiesen. Her stemte i alt 11.150 personligt på det siddende Folketingsmedlem, som efterfølgende overtog posten som formand for Nye Borgerlige, da Pernille Vermund trak sig fra posten i midten af januar i år.

Sent i aftes sprang bomben så hos Nye Borgerlige, som på det nærmeste ud af det blå, valgte at ekskludere sin nyvalgte formand.

Bedømt på en email som næstformanden Jesper Hammer rundsendte sent til partimedlemmerne i aftes, skyldtes afskeden blandt andet et krav fra Lars Boje Mathiesen om, at han ville have 55.000 kroner om måneden i løn som formand for Nye Borgerlige. Eller hvad der svarer til en årlig aflønning på 660.000 kroner, som skulle være kommet til udbetaling oven vederlaget, Lars Boje Mathiesen modtager fra Folketinget.

Var kravet om en månedsløn som formand for Nye Borgerlige gået igennem, ville Lars Boje Mathiesen have sikret sig mere, end hvad tilfældet er for formændene for de to større borgerlige partier Konservative og Venstre.

Forhold der fremgår af lønoplysninger, som Søren Pape Poulsen efter et længere tilløb offentliggjorde ved påsketid sidste år. Det efter at han ellers kun ville offentliggøre sin løn, hvis Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Knud Brix fortalte om sin.

Selv om det stadigt er uvist hvor meget den statsstøttede avis Ekstra Bladet betaler til Knud Brix, offentliggjorde Søren Pape Poulsen i slutningen af april sidste år, at han modtager 50.000 kroner om måneden som formand for Det Konservative Folkeparti.

Et beløb næsten identisk med, hvad Jakob Ellemann-Jensen hver måned modtager som formand for Venstre.

1 kommentar til “Lars Bojes krav : Mere i løn end Pape og Ellemann”

  1. Du skal tage med i regnestykket, at han ville overtage opgaverne fra en medarbejder, der fik 83.000,- kr. i løn om måneden og samtidig ville Lars passe sit formandsjob.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *