Statsministeriet lukker ned : Udleverer ikke bilag fra Mette Frederiksens chartring af privatfly

Hos Statsministeriet skynder man sig i disse uger særdeles langsomt, når det handler om at udlevere bilag, der relaterer sig til Mette Frederiksens chartring af et privatfly.

– Jeg er grøn, før jeg er rød.

Sådan lød det i februar måned i en kronik fra Mette Frederiksen, hvor hun slog på nødvendigheden af en miljøvenlig livsstil, for på den måde at sikre kommende generationer. Men som Bjørknæs.dk efterfølgende kunne afsløre, syntes der dog kun at være tale om politiske udmeldinger fra statsministeren. Det skyldtes at hun få dage efter offentliggørelsen af sin kronik, gik ombord på et privatfly med kurs mod Paris, for her at holde en arbejdsmiddag med den franske præsident Macron.

Brugen af privatfly skete på trods af, at flyet der lettede direkte foran Mette Frederiksen i Kastrup, var et AirFrance-rutefly, der skulle samme vej. Vel og mærke et traditionelt passagerfly, som ankom til Paris ét minut før Mette Frederiksens privatfly, der var chartret hos et firma med base i Roskilde.

Siden Mette Frederiksen den 16. februar tog privatflyet til Paris, har vi på Bjørknæs.dk forsøgt at finde frem til, hvor stor en udgift transportformen medførte for skatteyderne. Det ved at begære aktindsigt i den aftale, som Statsministeriet indgik med charterselskabet – og de regninger, som selskabet efter flyvningen har kunnet fremsende.

Men på trods af rykkere, har Statsministeriet ikke ønsket at udlevere bilagene. Det på trods af, at der derved er sket en klar overtrædelse af de svarfrister, som forvaltningslovgivningen opstiller.

Hos Bjørknæs.dk har vi også kontaktet Statsministeriets presseafdeling for dels at få oplyst, hvorfor udleveringen af bilagene endnu ikke er sket. Ligesom vi også har spurgt, hvad årsagen er til, at Statsministeriet på denne måde, synes at se stort på aktindsigtsreglerne.

Men heller ikke fra Statsministeriets pressetjeneste, er der kommet et svar på spørgsmålene. Alene en tilbagemelding om, at man vil svare på et senere tidspunkt. En udmelding der også har været brugt i forhold til, hvorfor Mette Frederiksen i det hele taget fandt det nødvendigt at chartre et privatfly – hvilket Statsministeriet her flere uger efter spørgsmålene blev fremsendt, stadig ikke har kommenteret på.

1 kommentar til “Statsministeriet lukker ned : Udleverer ikke bilag fra Mette Frederiksens chartring af privatfly”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *