Reklamerede for borgmesteren : Pludselig blev hun ansat i millionjob uden kommunal erfaring

Hverken den nyansatte direktør eller den socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen ønsker at svarer på, om den direkte forbindelse mellem dem, var en medvirkende årsag til ansættelsen.

For at komme i betragtning til et direktørjob i en af landets største kommuner, er det som udgangspunkt en grundlæggende forudsætning, at potentielle ansøgere kan fremvise noget nær årtiers erfaring indenfor det pågældende område. Ligesom et andet krav typisk er, at seriøse ansøgere har omfattende erfaring i at stå i spidsen for store organisationer.

Det skyldes det logiske, at en direktør i en stor kommune som eksempelvis Aalborg, får ansvaret for ikke kun et stort millionbudget. Men også sidder for bordenden, når der skal ske overholdelse af forvaltningsretlige krav.

Ligesom det typisk også er en forudsætning, at personer der byder ind på høje offentlige stillinger kan fremvise en akademisk uddannelse. Det for at have en baggrund for at forstå de komplekse sammenhænge, der stilles til stillinger på dette niveau.

Men helt sådan ser de tilsyneladende ikke nødvendigvis på det hos Aalborg Kommune.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *