Prehn gav kostråd til god partikammerat over fadøl og snacks på værtshus – på din regning

Skatteyderne måtte endnu engang finde tegnebogen frem, da Rasmus Prehn gik på værtshus for ifølge eget udsagn, at give en nær partifælle kostråd. Fødevareministeriet lægger samtidig vægt på, at det skete på en plantebaseret bar.

Når en offentligt ansat eller folkevalgt svinger repræsentationskortet for at betale for en middag eller en frokost, er det et almindeligt krav, at det tydeligt fremgår, hvem han eller hun har spist med. På den måde bliver det muligt for skatteyderne at finde frem til, hvad det præcist er, som de har betalt for.

Men sådan har det langt fra været i forhold til fødevareminister Rasmus Prehn, som efter sommerferien i år blev kaldt i samråd for at forklare, hvilke journalister han havde spist med på skatteydernes regning – og hvorfor. Således har han igen og igen nægtet at oplyse, hvilke journalister han har spist sammen med. Det efter at det kom frem, at han havde sat et forkert navn på som ham, der var blevet beværtet af den socialdemokratiske minister.

Men ny viser nye bilag, at det ikke kun er sammenkomster med anonyme journalister afholdt af Rasmus Prehn, der må anses for at være iøjnefaldende.

Det samme må et aftenmøde i begyndelsen af marts i år, hvor fødevareministeren mødtes med en nær partifælle på et værtshus i det indre København.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *