Miljøministerens socialdemokratiske mand behandler sager om hendes og regeringens prestigeprojekt – og han anser sig ikke for inhabil

Det bliver i familien, når de politiske beslutninger skal træffes omkring et af Danmarks-historiens største og mest profilerede byggeprojekter.

Når kalenderen viser 2070, skal et af regeringens helt store prestigeprojekter stå klar – Lynetteholm. En helt ny københavnsk bydel, som skal give plads til omkring 35.000 indbyggere. Vel og mærke en bydel, som skal bygges på en ny kunstig ø ud for hovedstaden.

Selv om der efter planen går næsten 50 år før byggeriet er afsluttet, gik det første gravearbejde i gang i slutningen af januar i år. På samme måde som det første slam også allerede er blevet placeret i Køge Bugt, for på den måde at være med til at skabe forudsætningerne for skabelsen af den kommende kunstige ø.

Uanset at byggeriet kun er i sin indledende fase, har det allerede medført omfattende protester. Først og fremmest i forhold til de miljømæssige konsekvenser, hvilket eksempelvis skyldes den meget store flytning af jord, som skal foregå over de kommende årtier.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

2 kommentarer til “Miljøministerens socialdemokratiske mand behandler sager om hendes og regeringens prestigeprojekt – og han anser sig ikke for inhabil”

  1. Gunner Jensen

    Ja man undrer sig over hvorfor der ikke er en modig og retskaffen politiker der kan se dette forhold og gør noget ved det.
    Hvorfor stoppede man ved Engelbrecht ?

  2. Jeg gjorde flere gange opmærksom på, at Wermelins mand sad i bestyrelsen for By og Havn, da hun undlod at videresendt indsigelsen fra den svenske miljøminister. Så blev han langt om længe flyttet, men selvfølgelig til en bestyrelsesposter, hvor han tjener endnu mere. Jeg er ikke klar over, hvilken bestyrelse det er. Igen socialdemokratisk kammerateri og her regeringsmæssigt råddenskab. De ministre gør, hvad der passer dem og Mette foretager sig intet. Fiskeriminister spiser og drikker privat på dyre frokostrestauranter, fester højlydt i den folketingslejlighed, han har fået tildelt, så politiet bliver tilkaldt. Sådan kan man blive ved med den flok ministre. Vor herre bevares hvor en flok🥳🙈🤡‼️ Vi og landet fortjener godt nok bedre. De virker, som om de ikke er kommet længere end til fredagsbaren. 🙈

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *