Mette F scorede kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men størrelsen holdes skjult

Det er ikke kun i forhold til pensionsordninger, Mette Frederiksen har sikret sig særdeles fine ekstraudbetalinger fra skatteyderne.

Vi skal ikke mange år tilbage, før et af de store diskussionsemner i dansk politik var, hvordan der skulle foretages et opgør med politikernes specielle pensionsordninger. Det for at undgå det åbenlyse misforhold mellem vilkårene for almindelige lønmodtagere og så de udbetalinger, politikere er sikret resten af deres liv, efter at have været selv kortvarige medlemmer af Folketinget eller havde siddet blot et år på en ministerpost.

Blandt dem der kan se frem til en særdeles fornuftig alderdom er Mette Frederiksen, der allerede nu er sikret en pension, der aktuelt står skatteyderne i lige over 50.000 kroner om måneden. Eller hvad der svarer til at socialdemokraten fra sin pension og indtil sin død, kan se frem til en årsløn på den fornuftige side af 600.000 kroner.

Mens der er åbenhed om pensionsindbetalingerne, forholder det sig anderledes for andre udbetalinger, som skatteyderne er blevet pålagt til at betale til den siddende statsminister.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *