Ekstra Bladet angreb Pape med fake news: Avisen har før bragt vilde udokumenterede påstande mod S-rivaler kort før valg

Ekstra Bladet måtte i går trække en historie om Søren Pape Poulsen tilbage, efter formiddagsavisen måtte erkende, at der ikke var hold i beskyldningerne mod den konservative partiformand i forbindelse med en Caribien-rejse. Men det er ikke første gang, at Ekstra Bladet op til et valg har trykt store forsidehistorier mod udfordrere til socialdemokratiske statsministerkandidater, hvor de påståede afsløringer i bedste fald har været særdeles tvivlsomme.

Undskyld – men vi har alligevel i det hele taget kørt en god kampagne i forhold til Pape.

Det er den korte udgave af de udtalelser, som Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Knud Brix, rykkede ud med i går. Det efter at avisen måtte erkende, at Søren Pape Poulsen alligevel kunne rejse til Caribien. Det uanset at avisen ellers havde bragt historien om, at den konservative statsministerkandidat grundet coronarestriktioner, ikke måtte drage på langfart. 

Men Bjørknæs.dk kan nu afslører, at det langt fra er første gang, Ekstra Bladet kort før et Folketings-valg udsender i bedste fald tvivlsomme men alligevel markante historier om en udfordrer til en socialdemokratisk statsministerkandidat.

Samtidig gælder det iøjnefaldende, at minimum en af Ekstra Bladets graverjournalister var involveret i dem begge.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *