Gæld på 630 millioner og kæmpe driftsunderskud : Gav direktør årsløn på 2 millioner kroner

Samtidig med at skatteyderne i Thisted Kommune risikerer at hænge på en gæld langt over en halv milliard kroner fra Hanstholm Havn, har den på det nærmeste holdt lønfest på direktionsgangen.

De økonomiske problemer står på det nærmeste i kø i disse år i forhold til Hanstholm Havn. Det skyldes et stort årligt driftsunderskud i millionklassen og en gæld, ligesom det seneste offentliggjorte årsregnskab viser en gæld på omkring 630 millioner kroner. Problemer ikke kun for kommunale havn selv, men i mindst lige så høj grad for indbyggerne i hjemkommunen Thisted.

For Thisted Kommune risikerer nemlig at hænge på gælden, hvis ikke der meget snart kommer til at ske en afgørende positiv udvikling i forhold til indtægter og udgifter i Hanstholm Havn. Det som et udslag af, at hvis en kommunal havn i flere år kører med underskud, overgår gælden direkte til dens ejerkommune – og dermed de lokale skatteydere.

Hvilket må anses for yderligere problematisk, efter Thisted Kommunes budgetforlig for 2023 viste et behov for årlige nedskæringer på 30 millioner kroner for at få de økonomiske ender til at mødes.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *