Ekstra Bladet viser myrdede mennesker uden problemer : Blogger kræves idømt fængselsstraf for præcis det samme – og politiet vil ikke tage stilling

Er der lighed for loven, når det handler om politiets vurderinger af lignende sager hos store og små medier? Spørgsmålet er relevant i forbindelse med dækningen af krigen i Ukraine, hvor store medier som Ekstra Bladet uden problemer, kan vise ansigterne på myrdede soldater. Omvendt risikerer de ansvarlige bag små medier, at blive sendt flere år i fængsel, alene for at linke til lignende billeder.

Hvis du har fuldt de seneste dages dækninger af krigen i Ukraine, har du næsten ikke kunne undgå at se umaskerede billeder af døde mennesker. Senest i forbindelse med russernes invasion af landsbyen Butja, hvor russiske soldater tilsyneladende har efterladt et stort antal lig i gaderne.

Billeder af ligene, der for fleres vedkommende også viser deres ansigter, er offentliggjort i en række store danske medier. Det på trods af, at dansk lovgivning ellers indeholder forskellige forbud mod, at også afdøde på den måde, bliver fremstillet i offentligheden.

Eksempelvis i form af Straffelovens §264d, hvis ordlyd er :

– Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget en bredere offentlighed.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *