Brødbetynget Mette Frederiksen undskylder : Jeg tager aldrig privatflyet igen – og Barbara får ikke flere bonusser

BEMÆRK : Artiklen er offentliggjort den 1. april : Efter vores dækning af Mette Frederiksens markante forbrug af privatfly, fortæller statsministeren nu i et eksklusivt interview med Bjørknæs.dk, at hun for fremtiden kun vil flyve med lavprisselskabet Ryanair.

– Jeg har kvajet mig og glæder mig til at møde mine vælgere i øjenhøjde på monkey-class.

Sådan lyder det fra Mette Frederiksen, efter at det for Bjørknæs.dk er lykkedes at skaffe et eksklusivt interview med statsministeren via hendes pressesekretær April Snar. April Snar oplyser samtidig overfor Bjørknæs.dk, at det ikke kun skyldes et ønske om at svare på spørgsmål omkring de store udgifter, socialdemokratens eksklusive rejser har påført danskerne. Men også fordi tiden med bløde interviews hos statsmedierne TV2 og DR samt ugebladene, i hvert fald for en stund er et overstået kapitel.

Således vil Mette Frederiksen den kommende tid kun lade sig interviewe af medier, der har bragt kritiske historier om hende – og som hverken er statsejede eller helt eller delvist offentligt finansierede.

Da vi møder Mette Frederiksen, sker det på McDonalds på Hovedbanegården i København, hvor hun venter på, at S-toget skal bringe hende hjem til Nordsjælland. Det forklarer toppolitikeren med et ønske om, nu for første gang siden valget i 2019 at få et indblik i, hvordan danskerne rejser :

– Det er faktisk befriende på den måde at komme ud og snakke med de arbejdervælgere, jeg kun møder, når vi inviterer Arne (bryggeriarbejderen der lagde navn til en pensionsordning, red.) til kongresser i Socialdemokratiet. Indtil for få år siden, mødte jeg også arbejderne 1. maj. Men det blev for bøvlet, da de rigtige arbejdere ikke længere mødte op – og det kun var mine kernevælgere – de højt lønnede offentligt ansatte akademikere og modtagere af overførselsindkomster, der højlydt fortalte mig, at nok var nok.

Inden interviewet stoppes af Mette Frederiksens pressemedarbejder April Snar, får socialdemokraten fortalt, at det ikke kun er hende, men også departementschefen Barbara Bertelsen, der skal til at have nye vaner :

– Vi flyver ikke længere med privatflyet, men snupper Ryanair – dog med ekstra benplads – når vi skal ud og rejse. Ligesom Barbara også for fremtiden kun bliver aflønnet efter fortjeneste ved, at der sker modregning i hendes løn i forhold til de erstatninger, staten udbetaler til minkavlerne.

Ifølge Mette Frederiksen har Barbara Bertelsen nødtvunget accepteret de nye ansættelsesvilkår :

– Jeg har sagt til hende, at hun skal rulle rundt – og leve med det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *