Efter 7 måneder kom der pludselig svar fra Statsministeriet – om indkøb til milliondyrt køkken i Mette Fs tjenestebolig

Det kan være en særdeles langsommelig affærer at få udleveret aktindsigter fra Statsministeriet, selv om det tidligere er blevet læst og påskrevet af Folketingets Ombudsmand. Vel og mærke for præcis samme fremgangsmåde, som blev brugt i forbindelse med udleveringen af bilag fra opførelsen af et anretterkøkken på Marienborg.

2.547.631 kroner.

Så stor lød den samlede regning på for det såkaldte anretterkøkken, der siden Mette Frederiksens tiltræden som statsminister sommeren 2019, er blevet gjort færdig ved hendes tjenestebolig Marienborg. Årsagen til at køkkenet i en række bilag omtales som et anretterkøkken er, at der i første omgang alene var tale om opdateringen af det eksisterende mindre køkken, der i forvejen fandtes i beboelsesafdelingen af Marienborg.

Men som Slots- og Kulturstyrelsen efterfølgende har oplyst til Bjørknæs.dk, blev der i stedet tale om oprettelsen af et langt større køkken placeret i en anden del af Marienborg. Det for at det herfra er muligt at servicere først og fremmest arrangementer afholdt af Mette Frederiksen, hvor der er behov for et stort antal kuverter.

Men lige så stor regningen for det nye køkken på Marienborg har været, lige så besværligt har det været at få udleveret oplysninger om det. Ikke kun fra Slots- og Kulturstyrelsen, der stod bag den praktiske del af arbejdet med køkkenet, men i mindst lige så høj grad fra Statsministeriet. Således gik der rundt regnet 3/4 år fra den første henvendelse til Statsministeriet om udlevering af oplysninger om den samlede pris for køkkenets oprettelse, til at oversigten faktisk blev fremsendt.

Statsministeriets oplysninger om mangelfulde oplysninger om sagsbehandlingstid

 

Statsministeriets nye fremgangsmåde : Undskylder – efter måneders tavshed

En væsentlig forklaring på hvorfor det tog så lang tid var, at specielt Statsministeriet konsekvent fremsendte udsættelsesskrivelser på udsættelsesskrivelser. Det vil sige hvor embedsmænd skrev, at det desværre endnu ikke havde været muligt at finde frem til bilagene, men at det i stedet ville ske indenfor et givent tidspunkt. Samme dag som den nye tidsfrist Statsministeriet selv havde opstillet udløb, fremsendte dets embedsmænd en ny og noget nær identisk udsættelse – hvilket blev gentaget igen og igen.

For at sætte en stopper for fremgangsmåden, udsendte Folketingets Ombudsmand tilbage i slutningen af november 2021 nye retningslinjer. Her i slog han fast, at offentlige myndigheder skal være præcise i deres angivelser af, hvornår udlevering af aktindsigter faktisk sker. Eller sagt på en anden måde, så er det ikke muligt blot at blive véd med at gentage en urigtig oplysning om, at fremsendelser sker indenfor en overskuelig fremtid, uden at dette rent faktisk også sker.

Hos Statsministeriet har man tilsyneladende læst udtalelsen fra Folketingets Ombudsmand, således at man nu ikke længere bruger fremgangsmåden med udsættelse på udsættelse. I stedet synes man at have fundet frem til en ny løsningsmodel, der dog er lige så iøjnefaldende.

Udleverede fakturaeksempler på leveringer til anretterkøkken på Marienborg

 

Tavshed fra Statsministeriets kommunikationsafdeling

Det har netop været tilfælde i en del af den aktindsigtsbegæring, som Bjørknæs.dk indgav i 2021 i relation til det opførte køkken på Marienborg. Således fremsendte Statsministeriet i slutningen af marts måned i år efter 7 måneders sagsbehandlingstid tre bilag, der relaterer sig til indretningen af anretterkøkkenet.

Det skete dog på den måde, at Statsministeriet i flere måneder var fuldstændigt tavse omkring de efterspurgte bilag. Embedsmændene havde derfor heller ikke løbende sendt de traditionelle udsættelsesskrivelser, da den seneste daterede sig tilbage til tidspunktet for udtalelsen fra Folketingets Ombudsmand omkring brugen af netop udsættelsesskrivelser. Men som noget nyt undskyldte sagsbehandleren dog for, at tidligere og for længst fremsendt udsættelsesskrivelser ikke havde været retvisende.

På Bjørknæs.dk har vi ad flere omgange spurgt Statsministeriets kommunikations- og presseafdeling, hvorfor den i en række tilfælde, synes at have set stort på reglerne om aktindsigt. Men vi har endnu til gode, at få et svar fra dem.

1 kommentar til “Efter 7 måneder kom der pludselig svar fra Statsministeriet – om indkøb til milliondyrt køkken i Mette Fs tjenestebolig”

  1. Anette Nielsen

    God morgen.
    Hvor er det skønt at læse, dine skriverier. Endelig en journalist, der graver i stoffet. Hvad siger du til at kulegrave det, der har foregået i over 3 år på verdensplan. Jeg er ikke konspirationsteoretiker eller sølvpapirshat, men jeg ,og flere , har dokumentation på hvad det handler om. WEF, WHO, Bill og Melinda Gates Foundation, Rockefeller og mange andre. Det er de ultra rige i WEF, som er i gang med The Great Reset frem til 2025, og derefter World New Order. En modbydelig, ondskabsfuld plan, som giver mere magt og penge til WEF, alt imens de plyndrer “pøblen”som det sker i øjeblikket. Alt er planlagt:en falsk pandemi, en “krig”i Ukraine og planlagt inflation. Vi skal udmattes og udsultes til vi overgiver os

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *