Dommer idømmer 8 årig pige ekstra straf : Skal betale større erstatning end normalt til kommune – der tvangsfjernede hende i strid med reglerne

Retten i Hjørring tildelte Hjørring Kommune større sagsomkostninger end normen i en af de seneste års mest omtalte tvangsfjernelsessager.

Det hører til sjældenhederne at tre søstre bliver tvangsfjernet som følge af falske beskyldninger om, at deres forældre har solgt dem til prostitution. Men det var tilfældet i omkring to år i den såkaldte Bom-sag fra Hjørring i Nordjylland.

Her valgte Hjørring Kommune nemlig at fastholde tvangsfjernelsen af familiens tre døtre på trods af, at Nordjyllands Politi hurtigt afviste påstanden om salget af dem til prostitution.

Efterfølgende lagde familien sag an mod Hjørring Kommune, hvilket dog aldrig blev en retssag, der nåede frem til selve domsforhandlingen. Det skyldtes at Civilstyrelsen dette forår gav afslag på fri proces, hvorefter familien ikke selv havde de tilstrækkelige økonomiske midler til at føre sagen til ende, hvorfor den blev hævet.

Efterfølgende blev familien mødt med et krav om betaling af sagsomkostninger til Hjørring Kommune, hvilket kommunen nu har fået medhold i ved Retten i Hjørring. Det på trods af, at det var Hjørring Kommune, der oprindeligt uretmæssigt fjernede søstrene på baggrund af de falske anklager.

Vel og mærke sagsomkostninger, der ifølge sagens dommer Mie Obel, overstiger hvad man normalt afkræves i sager af denne type.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *