Brændte kæmpe millionbeløb af på kontroversielle advokater – for at undersøge 20-50 år gamle hændelser

Det blev en særdeles dyr oplevelse for skatteyderne, da Danmarks Radio udpegede et kontroversielt advokatfirma, til at stå for udarbejdelsen af en advokatundersøgelse om krænkelser i Pigekoret.

De alvorlige miner blev fundet frem på DR i midten af november sidste år, da der skete offentliggørelse af en advokatundersøgelse udarbejdet af firmaet Norrbom Vinding. Det efter at advokaterne, der tidligere har tabt en sag i Advokatnævnet i forbindelse med en undersøgelse udarbejdet for TV2, havde gennemgået en lang række krænkelsessager, der daterer sig flere årtier tilbage. Det skyldes at Norrbom Vinding kun vurderede sager, der var fra før 2010.

Advokaternes vurdering lød på, at der havde været et stort antal krænkelser hos Pigekoret. Hvilket fik Danmarks Radios generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, til at varsle et opgør med en kultur, som havde gjort det muligt at udsætte helt unge piger og kvinder for blandt andet seksuelle krænkelser.

Men for at det kunne komme dertil, måtte skatteyderne i dén grad finde pungen frem. Det fremgår af aktindsigter, som Bjørknæs.dk har opnået hos Danmarks Radio.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *