Studentermedhjælper fik eget kreditkort til at betale Prehns-regninger – som bagefter blev begravet

Efter en række skandalesager, har Rasmus Prehn afleveret det kreditkort, han har brugt til at betale for en række middage med blandt andet journalister. Men det er dog langt fra det eneste meget iøjnefaldende omkring kreditkort, som knytter sig til fødevareministeren.

Når offentlige myndigheder udsteder kreditkort til sine ansatte, vil det normalt kun ske til højt placerede embedsmænd – og politikere. Eller hvor der er meget konkrete årsager til, hvorfor det er nødvendigt. Eksempelvis hvor en handicaphjælper løbende foretager vigtige indkøb, så det klart nemmeste er at udstede et kreditkort til den pågældende.

Det er dog noget nær uhørt, at en studentermedhjælper får udstedt sit eget kreditkort. Ikke kun fordi studentermedhjælpere almindeligvis alene udfører meget rutineprægede opgaver, men også fordi denne gruppe af medarbejdere sjældent er ansat i ret lang tid ad gangen.

Men som Bjørknæs.dk i samarbejde med Aktindsigterne.dk nu kan afslører, er det i mindst et tilfælde sket for en studentermedhjælper i Fødevareministeriet, der blandt sine arbejdsopgaver havde serviceringen af Rasmus Prehn – her under betalingen af regninger med direkte forbindelse til den socialdemokratiske minister.

Efterfølgende er udgifterne kun i et meget begrænset omfang blevet placeret på Åbenhedsordningen, hvis formål ellers er at skabe så stor gennemsigtighed som muligt omkring udgifter afholdt til eller for en minister.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *