Sådan tvinges embedsmænd til at arbejde gratis for Mette Frederiksens pengeklub

Når ministeriernes menige embedsmænd tvinges til at deltage i pengeindsamlingen til Mette Frederiksens kommende valgkamp, sker det uden at Socialdemokratiet bliver opkrævet betaling.

Til næste Folketingsvalg vil en del af Socialdemokratiets valgkampbudget komme fra den såkaldte erhvervsklub, det regeringsbærende parti har etableret. En klub hvor fremtrædende erhvervsfolk mod betaling, kan få lov til at komme helt tæt på regeringstoppen – inklusiv statsminister Mette Frederiksen.

Sammenkomster af denne type kaldes typisk for pengeklubber, fordi formålet netop er at indsamle kontante midler til politiske partier. Hvilket Socialdemokratiet tidligere var udtalte modstandere af, men tilgangen for partiet ledet af Mette Frederiksen, har åbenlyst ændret sig, siden det overtog regeringsmagten sommeren 2019.

For allerede få uger efter overtagelsen af nøglerne til Statsministeriet, etablerede Socialdemokratiet under Mette Frederiksens ledelse sin egen pengeklub. Den blev døbt en erhvervsklub, men med det velkendte koncept, at adgangen til topministre sker mod betaling – inklusiv når det er Mette Frederiksen selv, der deltager i arrangementerne.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *