Pris for at hjemsende Barbara Bertelsen : 10.118 kroner – per dag

Selv om Barbara Bertelsen af Minkkommissionen er blevet indstillet til afskedigelse, er hun stadig på arbejde i Statsministeriet. Bliver hun faktisk hjemsendt herfra, bliver det en dyr oplevelse for skatteyderne.

Mens statsminister Mette Frederiksen og tidligere minister Mogens Jensen er sluppet med politiske næser af regeringen og dens støttepartier, kan det meget vel forholde sig anderledes for de højtstående embedsmænd, der spillede en afgørende rolle under minkskandalen. Således lød indstillingen fra Minkkommissionen i slutningen af juni, at ti af dem bør indstilles til afskedigelse.

Derfor er et af de åbne spørgsmål hvad der skal med embedsmændene, mens det vurderes, hvilke ansættelsesmæssige konsekvenser, minkskandalen skal have for deres ansættelser. En af de berørte er Statsministeriets øverst placerede embedsmand, departementschef Barbara Bertelsen. Først og fremmest om hun skal hjemsendes, mens hendes sag behandles.

Hjemsendelser af denne type, sker typisk med fuld løn. Bliver det tilfældet for Barbara Bertelsen, bliver der vel og mærke tale om en aflønning, som er til at tage at føle på for skatteyderne.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *