Ministerium lejede skillevægge i 14 dage for 31.508 kroner til brug for Dan Jørgensen-møder : Vi står på mål for udgifterne

Ifølge Klimaministeriet er der ikke noget problematisk i prisen på ellers påfaldende dyre skillevægge, som kortvarigt blev brugt under en konference sidste år i Skotland.

En gang om året mødes verdens lande til FNs såkaldte COP-møder, hvor de diskuterer modtræk overfor klimaforandringerne. Møder som også har fundet sted i Danmark, hvilket skete i 2009.

En konference der her hjemme, formentligt mest huskes for en meget træt mødeleder Lars Løkke Rasmussen, der nærmest faldt i søvn under de afsluttende forhandlinger.

2021-udgaven af COP-mødet, nummer 26 i rækken, fandt sted i skotske Glasgow, hvor Danmark traditionen tro var repræsenteret ved en stor delegation. Blandt andet fra Klimaministeriet, som havde til opgave at servicere den danske klimaminister, Dan Jørgensen.

En del af serviceringen bestod i at leje et kontor, hvilket blev en noget pebret affærer for skatteyderne. Således kunne Bjørknæs.dk i går afslører, at Klimaministeriet blandt andet havde brugt 31.508 kroner på alene at leje skillevægge til et kontor, der kun blev brugt i de omkring 14 dage, COP-konferencen varede i Skotland.

Men i en email til Bjørknæs.dk oplyser Klimaministeriets presseafdeling, at det var helt naturligt at bruge så mange penge på skillevæggene :

– Ministeriet havde i lighed med andre lande lejet sig ind i kontorfaciliteter på konferenceområdet på COP26 i Glasgow. De britiske værter for COP26 havde indgået en aftale med en eneleverandør, der stod for al udlejning og opbygning på konferencecenteret, og priserne herfor var faste for alle deltagende lande. Kontorfaciliteterne var helt nødvendige for afholdelse af bilaterale møder med andre lande og eksterne aktører, daglige briefinger for den danske presse, NGO’er og folketingsudvalg samt som delegationslokale for medarbejderne i den samlede danske delegation fra mange ministerier under 14 dages intenst arbejde på COP’en. Ministeriet står på mål for de penge, der er brugt til kontorfaciliteter.

 

Billede i toppen af denne artikel : Klimaministeriets pressefoto af klimaminister Dan Jørgensen taget af Ulrik Jantzen.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *