Minimal erfaring : Dan Jørgensens tidligere assistent scorede alligevel topjob i hans ministerium

På en iøjnefaldende måde har den tidligere forkvinde for Socialistisk Folkepartis Ungdom, Gry Möger Poulsen, sikret sig et chefjob hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet – hvis politiske chef hun tidligere har arbejdet for i Bruxelles.

Da Socialdemokratiet i 2019 overtog regeringsposterne fra den afgående Venstre-regering, medførte det stor udskiftning rundt om i ministerierne. Efterfølgende trak det store overskrifter, at der syntes at være en klar sammenhæng mellem partibøgerne hos nyansatte kommunikationsmedarbejdere og de nytiltrådte ministre.

Men det har dog langt fra kun været egentlige kommunikationsmedarbejdere, som på iøjnefaldende vis er blevet ansat i attraktive stillinger. Det kan blandt andet ses ved, at Gry Möger Poulsen efteråret 2019, sikrede sig jobbet som kontorchef hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Her ville hun ifølge jobopslaget som Bjørknæs.dk har fået aktindsigt i, ikke kun få til opgave at stå i spidsen for omkring 10 kollegaer. Men også at forberede en række af de udspil, som den på daværende nytiltrådte socialdemokratiske minister, Dan Jørgensen, ville komme med.

Dermed fortsatte Gry Möger Poulsen sit parløb med Dan Jørgensen, som hun tidligere havde arbejdet for, mens han var medlem af Europa Parlamentet. Men til forskel for stillingen i Bruxelles, er jobbet som kontorchef ikke ét, som Gry Möger Poulsen tvinges til at forlade, når Dan Jørgensen ikke længere er Energi-, Forsynings- og Klimaminister.

I stedet er der tale om en fast stilling i embedsværket, som ellers har ry for at være upolitisk.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *