Mette Frederiksen bruger formuer på privatfly – og regningen forsøges holdt skjult

Socialdemokraterne har tidligere været store fortalere for den såkaldte Åbenhedsordning, som let og hurtigt skulle gøre det muligt for offentligheden at få adgang til oplysninger omkring ministres forbrug.

Da den såkaldte Åbenhedsordning i sin tid blev indført, skete det med stor opbakning fra Socialdemokratiet. Det ud fra betragtninger om, at det skulle være både nemt og simpelt at skabe sig et overblik over, hvilke udgifter de forskellige ministre afholdt – og hvilke gaver de har modtaget fra hvem og hvorfra de får deres indtægter.

Udgangspunktet blev hjemmesiden Aabenhedsordning.dk, som under den tidligere Lars Løkke Rasmussen-ledede regering blev ført med, hvad der ofte fremstod som ekstrem præcision. Forstået på den måde, at selv de mindste udgifter afholdt i forbindelse med en ministers udførelse af sit hverv, blev opført både præcist og hurtigt.

Men sådan synes det langt fra at have været, efter at Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet. For i en række situationer bliver udgifter slet ikke opført på Åbenhedsordningen, mens de i andre sammenhænge opføres mangelfuldt.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *