Frådseminister fyrede den af med filmstjerner på luksushotel : Receptioner til 150.000 kroner

Fri bar og en pool sat op til lejligheden i hotellets lobby var blot nogle af ingredienserne, da skatteyderne i dén grad måtte holde for under to receptioner, hvor kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen var et af hovednavnene sammen med nogle af Danmarks største filmstjerner.

100.000 kroner for flybilletten og en samlet udgift på omkringt 350.000 kroner.

Så stor lød skatteydernes regning på, da kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen tidligere på året lagde vejen omkring Hollywood. Det i forbindelse med årets Oscar-uddeling, hvor hun var blevet fløjet ind, for med egne ord, at støtte de danskere, der var nomineret til verdens mest prestigefyldte filmpris.

Afsløringer af det store forbrug for at komme til Oscar-uddelingen gjorde, at Ane Halsboe-Jørgensen og hendes ministerium efterfølgende måtte rykke ud med en undskyldning. Forklaringen fra ministeriet og politikeren lød, at rejsens omkostninger burde have været holdt væsentligt nede.

Men nu kan Bjørknæs.dk afslører, at prisen for Oscar-besøget har været langt højere end først antaget. Det skyldes at det kun er en lille del af de danske skatteyderes udgifter, der er blevet afholdt af Kulturministeriet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *