Eksminister scorer 600.000 kroner om året i pension – oven i sin direktørløn

Selv om hun var en udtalt fortaler for at afstanden mellem de rigeste og fattigste danskere skulle være mindst mulig, modtager ekspolitikeren måned efter måned flere skatteyderbetalte pensioner fra sin tid som politiker – oven i sin direktørlønning.

Som politiker var der én ting, Pia Gjellerup gentog igen og igen : De økonomiske forskelle mellem danskerne skulle udjævnes mest muligt. Derfor lød det konsekvent fra juristen, der tilhørte venstrefløjen i Socialdemokratiet mens partiet blev ledet af Poul Nyrup Rasmussen, at de rigeste danskere skulle have mindre i lønposen – så der kunne blive mere til de fattigste.

Men efter at Pia Gjellerup stoppede i politik, hvilket skete efter medlemskaber af Folketinget og flere regeringsposter, i 2007, synes der at være langt fra de politiske udmeldinger til synet på egen privatøkonomi.

For nu har ekspolitikerens en nærmest ultraliberalistisk tilgang til sin egen indtjening, der endda indenfor de seneste år, har taget endnu et skridt fremad efter udbetalinger fra en ekstra pension.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *