Dyr middag på insted, turpas og entré : Rosa Lund og kæmpe følge fyrede den af i Tivoli – på skatteydernes regning

Det blev en pebret affærer for skatteyderne, da deltagerne på det nærmeste stod i kø, for at komme til Retsudvalgets årlige sociale sammenkomst – der også i 2021 fandt sted i Tivoli.

Når talen falder på Folketingets Retsudvalg, vil udgangspunkt måske meget naturligt blive taget i, at dets medlemmer bruger arbejdstiden på at tænke på udformningen af paragraffer. Eksempelvis i forhold til, hvilke ændringer der skal ske af Retsplejeloven.

Men det er dog langt fra altid tilfældet, for medlemmerne med medfølgende embedsmænd, finder nemlig årligt det skatteyderbetalte Dankort frem, når den årlige sociale sammenkomst løber af stablen. Indsigt i bilag fra denne type af festligheder vil normalt være uopnåelige for omverdenen, fordi Folketinget ikke er underlagt reglerne om aktindsigt. Men da Retsudvalgets festligheder også inkluderer udgifter afholdt af Justitsministeriet, har det ad denne vej, været muligt for Bjørknæs.dk at opnå aktindsigt – og dermed adgang til bilagene.

Ikke kun i de udgifter, der var til middagen på Brødrene Prices restaurant i Tivoli. Men også da politikere og embedsmænd efterfølgende, fik betalt besøg i en række af den historiske haves forlystelser.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *