Årsløn på 3.785.796 ikke nok : DRs generaldirektør scorede stor lønforhøjelse i 2022

Samtidig med at de private medier igen og igen gennemfører afskedigelsesrunder, er der anderledes gang i lønudbetalingerne på statsmediet Danmarks Radio – eksempelvis til generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

20 medarbejdere skal fyres.

Sådan lyder kravet ifølge Mediawatch fra Jysk Fynske Mediers administrerende direktør, Jesper Rosener, hvis ikke mediehusets ansatte indgår en aftale om at overdrage en række af deres ophavsrettigheder. Ligesom direktøren på vegne af arbejdsgiveren også kræver, at journalisterne for fremtiden selv skal tage en lang række af billederne, der skal bruges både i papiraviserne og på de netbaserede medier, for på den måde at spare udgifter til fotografer.

Kravene fra Jesper Rosener kom op mod jul, hvilket kunne siges at afslutte et særdeles problematisk år for de store klassiske private medier. Således gennemførte ikke kun Jysk Fynske Medier men eksempelvis også JP/Politikens Hus en lang række nedskæringer, som eksempelvis kunne mærkes på antallet af ansatte journalister.

Men samtidig med at de private medier kæmper en daglig kamp for at få økonomien til at løbe rundt, gælder der en helt anden virkelighed på statsmediet Danmarks Radio, hvor i forvejen iøjnefaldende lønninger endnu engang er blevet hævet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen

Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts

Køb adgang

Allerede abonnement? Log ind her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *